Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az AIDS terjedése képes leírás - AIDS.tlap.hu
részletek »

Az AIDS terjedése - AIDS.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: aids.tlap.hu » Az AIDS terjedése
Keresés
Találatok száma - 3 db
HIV fertőzés átvitele

HIV fertőzés átvitele

A HIV-vírus átviteléhez fertőzött sejteket vagy vírusrészecskéket tartalmazó testnedvvel kell érintkezni, ilyen a vér, sperma, hüvelyi váladék, agy-gerincvelői folyadék és az anyatej. A HIV-vírus ugyanakkor a könnyben, vizeletben és a nyálban is jelen van, de sokkal kisebb koncentrációban. A HIV-fertőzés az alábbi módokon következhet be: Fertőzött egyénnel történt nemi kapcsolat, melynek során a szájüreg, hüvely és a végbél nyálkahártyája fertőzött testnedvekkel kerül kapcsolatba. Fertőzött vér injekciója vagy infúziója, amint az vérátömlesztésnél, közös tűhasználatnál vagy fertőzött tűvel történő véletlen megszúráskor fordul elő. A vírus átvitele fertőzött anyáról gyermekére szülés előtt, alatt vagy az anyatejjel.

Mire jó a zöld tea? Gátolja a HIV terjedését

Mire jó a zöld tea? Gátolja a HIV terjedését

A zöld teában található egyik vegyület gátolja az AIDS-betegséget okozó vírus szexuális úton történő átadását, ezért alkalmazása ajánlott retrovirális hüvelykrémek adalékaként is - közölték német kutatók az amerikai tudományos akadémia lapjának online változatában. A zöld tea számos hatóanyaga közül az egyik az epigallokatehin-gallát (EGCG) elnevezésű polifenol, amelyről kiderült: képes megakadályozni, hogy a spermiumban lévő egyik fehérje továbbítsa a vírust. A HIV-fertőzésnek csak egyik, ám gyakori formája az ondó által, szexuális úton történő vírusátadás, amelyet az új vegyület gyengít.

Terjed a HIV a Közel-Keleten és Észak-Afrikában

Terjed a HIV a Közel-Keleten és Észak-Afrikában

Egyre növekvő fenyegetést jelentenek a homoszexuális és biszexuális férfiak körében terjedő HIV-járványok a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, ahol a kockázatos szexuális életet élők magas aránya az AIDS-betegség továbbterjedésével fenyeget - figyelmeztetnek a szakemberek.

Tuti menü