Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
AIDS és a szex képes leírás - AIDS.tlap.hu
részletek »

AIDS és a szex - AIDS.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: aids.tlap.hu » AIDS és a szex
Keresés
Találatok száma - 3 db
A spanyol prostituáltak használnak legkevésbé óvszert

A spanyol prostituáltak használnak legkevésbé óvszert

A katalán Nemi Betegségekkel és AIDS-szel kapcsolatos Epidemiológiai Tanulmányok Központja (CEEISCAT) 2005-ben úttörő jellegű tanulmányba kezdett Spanyolországban, hogy felmérjék a nemi betegségek jelenlétét a spanyol szexmunkások körében. A cél az volt, hogy megfigyeljék a HIV és más betegségek fertőzöttségi arányát és a felelőtlen viselkedés mértékét. A 400 megkérdezett hölgy mindössze 10,8 százaléka volt spanyol, legtöbbjük idősebb, intravénás droghasználó. A többiek Latin-Amerikából (30,7 százalék), Kelet-Európából (32,5 százalék) és Afrikából (26 százalék) érkeztek. 95,5 százalékuk használ óvszert, ha ügyfeleikkel vaginálisan közösülnek, de ha állandó partnerükkel vannak együtt, csupán 12,4 százalékuk védekezik eképpen. 'Jelentős felismerés, hogy a spanyol származású nők hajlamosak legkevésbé a kondomhasználatra ügyfeleik esetében. Az oka ennek az életkoruk lehet. Az ügyfeleik valószínűleg törzsvendégek, akikben megbíznak. Ráadásul a szexmunkások közül ők azok, akik általában intravénás drogokat használnak, ez pedig ahhoz vezethet, hogy védekezés nélkül létesítenek testi kapcsolatot.' - hangsúlyozta a CEEISCAT szakértője.

Mégis veszélyes az orális szex

Mégis veszélyes az orális szex

Megdőlt az az eddigi nézet, mely szerint az orális szex során nem lehet elkapni az AIDS-et, mivel a nyál sajátos összetétele miatt a vírus elpusztul. Az utóbbi időben azonban több olyan esetre is fény derült, ahol így kapták meg a fertőzést. A nagyvilág hírei. Bár az orális szex biztonságosabb, mint a vaginális vagy az anális szex, mégsem nyújt teljes védelmet. Ismeretlen partner esetében célszerű gumióvszert használni (a boltokban már kaphatók különböző ízű óvszerek). Ha valakis mégis óvszer nélkül csinálná, nem árt, ha figyelembe vesz néhány kockázatnövelő tényezőt. Fogmosás után megnő a fertőzés átadásának esélye, mert a fogínyvérzés növeli a kockázatot. Ugyan ez a helyzet, ha valaki fogínybetegségtől szenved, illetve, ha a száj nyálkahártyája sérült (még egészen apró sérülés esetén is).

Rettegett szexnyavalyák

Rettegett szexnyavalyák

Szexuális úton terjedő betegségeket nem csak az kahat, aki egy részeg éjszakán egy vadidegennel bújik ágyba. Bármilyen monogám kapcsolatban élsz, lehet a partnered hordozó, bár nem is tudja. Hisz ő is, te is 'hozzátok' magatokkal elmúlt kapcsolataitokat, és azok kapcsolatait... AIDS: tomboló veszély Tények A HIV-vírusfertőzés okozta AIDS betegségnek még ma sincs gyógyszere, vagyis még mindig nem gyógyítható, bár több szer együttes szedésével a betegség már viszonylag jól karbantartható. Csekély vigasz. Sajnos sokan nincsenek tudatában, hogy nem is olyan nehéz belekerülni a szórásba, azaz megkapni a betegséget. Már régen nem a homoszexuálisok kórja, és nagyon komoly problémát jelent a világ másik felén. Afrikában a helyzet tragikus. Márpedig butaság lenne azt hinni, hogy ez a probléma nem fogja átlépni az országhatárokat.

Tuti menü