Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szervezetek képes leírás - AIDS.tlap.hu
részletek »

Szervezetek - AIDS.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: aids.tlap.hu » Szervezetek
Keresés
Találatok száma - 6 db
A TASZ HIV/AIDS programja

A TASZ HIV/AIDS programja

A HIV/AIDS program a HIV/AIDS kérdés jogi vonatkozásaival, a magyarországi és az EU-s HIV/AIDS stratégiával, valamint a HIV pozitívok emberi jogaival foglalkozik. Folyamatosan monitorozzuk a magyarországi HIV-tesztelés gyakorlatát, valamint a HIV-betegek kezelését. Külön figyelmet fordítunk az adatvédelem és az önrendelkezés jogának megvalósulására, ezek alapján javaslatokat fogalmazunk meg. Tapasztalatainkat kiadványainkban, írásainkban rendszeresen közzé tesszük. Célunk, hogy a HIV-vel élők egészségügyi ellátáshoz való joga érvényesüljön, hogy minél magasabb színvonalú kezelésben részesüljenek. Küzdünk a hátrányos megkülönböztetésük ellen, ingyenesen nyújtunk jogi tanácsot, egyes esetekben képviseletet. A TASZ HIV/AIDS programja illetve programvezetője tagja számos nemzetközi szervezetnek.

AIDSinfo

AIDSinfo

HIV/AIDS treatment and research information from the US federal government. Guidelines for the treatment of HIV/AIDS, reviewed and updated by experts in the field Fact sheets on HIV/AIDS-related drugs Find research studies on drugs, vaccines, and other new or existing treatments for HIV/AIDS Information on preventative and therapeutic HIV vaccine research Find resources on HIV/AIDS-related topics features

Háttér Társaság a Melegekért

Háttér Társaság a Melegekért

Háttér Társaság a Melegekért, Meleg Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat, HIVvonal HIV/AIDS megelőzés Magyarországon a HIV-fertőzöttek jelentős része a melegek köréből kerül ki, ezért egyesületünk alapításától fogva szervezője és aktív résztvevője a HIV- és AIDS-megelőző programoknak - a meleg közösségen belül és szélesebb körben is. A Meleg Háttér Információs és Lelkisegély-szolgálatunkon keresztül igyekszünk minden adódó alkalommal felvilágosítást nyújtani a legfrissebb, HIV-fertőzéssel, AIDS-betegséggel kapcsolatos információkról és természetesen elbeszélgetünk mindazokkal, akik a témával kapcsolatban érdeklődnek. A HIV-vonalunkon keresztül - amely egésznap elérhető - lelki vigaszt igyekszünk nyújtani mindazoknak, akik megfertőződtek a vírussal, illetve már a betegség stádiumában élnek és erről beszélgetnének.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
hiv+.hu

hiv+.hu

Amikor néhány évvel ezel˜tt kézhez kaptam a pozitív diagnózisomat, természetesen halálra rémültem. Nagyon keveset tudtam a HIV-r˜l vagy annak kezelésér˜l azon kívül, hogy a HIV-fert˜zöttek korán halnak. Azóta azonban sokmindent tanultam. Ma már több mint húsz olyan orvosság érhető el, ami a fert˜zés kezelésére szolgál, és minden évben újabbak jelennek meg. A legtöbb tudós és orvos véleménye szerint a HIV-fert˜zés hatékonyan kezelhet˜ a páciensek túlnyomó többsége esetében, méghozzá igen hosszú id˜n át. Ha csak most tudtad meg, hogy HIV-pozitív vagy, vagy már évek óta tudod, de többet szeretnél megtudni a kezelési lehet˜ségekr˜l, feltétlenül értened kell, hogy a HIV kezelése nem olyan, mint valami nátha. Hanem nagyon bonyolult dologról van szó. De ha már itt vagy, és ezeket a sorokat olvasod, akkor megtetted az els˜ lépést - máris kezedbe veheted saját egészséged és sorsod alakítását, és többet tudhatsz meg a kezelés lehet˜ségeir˜l. És most hogyan tovább? El˜ször is vegyél egy mély leveg˜t. Nyugodj meg. Hosszú lesz az út, de amit legel˜ször meg kell tanulnod, az nem is olyan bonyolult.

HIV/AIDS és emberi Jogok

HIV/AIDS és emberi Jogok

A modern orvostudomány látványos fejlődésének hatására azt hihettük, hogy a járványos kóroknak mindörökre vége. A szerzett immunhiányos tünetcsoport, angol nevén AIDS megingatta ezt a reményt. Az első AIDS-es eseteket 1981-ben (Magyarországon 1985-ben) regisztrálták, és azóta sem sikerült a betegségre végleges gyógymódot vagy ellene hatékony oltóanyagot találni. Igaz, ma már vannak hatásos gyógyszerek, amelyekkel legalább a betegség kialakulása jelentősen elodázható. A leginkább veszélyeztetett csoportok olyan emberekből állnak, akiket életmódjuk következtében amúgy is szegénység, kiközösítés és diszkrimináció sújt.

Programme on HIV/AIDS

Programme on HIV/AIDS

UNAIDS: The United Nations Joint Programme on HIV/AIDS. Az UNESCO AIDS-el és a HIV fertőzéssel foglalkozó weboldala - itt megtalálsz minden az HIV fertőzésről, az AIDS-ről, és ami történik ezzel kapcsolatban a világban.

Tuti menü